Pa smo ga dočakali! Naš dolgo pričakovani izlet celotne stanovanjske skupine 8.

V torek 17. 5. 2022, smo se po zgodnjem zajtrku odpravili proti Kobaridu. Pot je bila dolga, vendar prijetna, saj smo lahko opazovali lepote naše Slovenije.

Po štirih urah vožnje smo prispeli v hostel, kjer smo se namestili, razpakirali stvari in si za trenutek odpočili. Počitek ni trajal dolgo, saj smo se morali pripraviti na razburljivo vožnjo z raftom po reki Soči. Preden smo se odpravili na reko Sočo, so nas vodiči podučili o varnosti na reki, predstavili so nam potek spusta ter prikazali pravilno držo vesla in veslanje.

Na poti smo imeli več postankov na očarljivih predelih reke, kjer smo lahko plavali, skakali v vodo in se spuščali po raft-toboganu.

Na cilju so nas pričakali šoferji in nas zapeljali nazaj na zbirno mesto. Zvečer smo obiskali bližnjo picerijo in se zares dobro okrepčali po napornem dnevu. Po večerji smo si ogledali kostnico nad Kobaridom, v katero so bili preneseni posmrtni ostanki 7014 znanih in neznanih padlih italijanskih vojakov, ki so se v prvi svetovni vojni borili v Dolini Soče. Zgrajena je na Gradiču nad Kobaridom ob cerkvi sv. Antona. Do tja vodi cesta, ob kateri so postavljene postaje križevega pota. Razgled na vrhu je bil zares prečudovit.

Naslednji dan smo se po zajtrku odpravili še na eno vodno pustolovščino. Preoblečeni v neoprensko obleko, čevlje, čelado ter jopič smo pričeli z novo avanturo po reki Soči, tokrat s kanuji. Vodnik nas je spremljal in nam dajal napotke, mi smo pa morali sami veslati in sodelovati med seboj. Vožnja je bila zabavna, smešna, sproščujoča in na trenutke tudi precej adrenalinska. Po tem je sledilo zasluženo kosilo v bližnji restavraciji in povratek nazaj proti domu.

Mladostniki in vzgojitelji StS 8