Stanovanjska skupina 8 se nahaja v hiši na naslovu Lorgerjeva 3, 2000 Maribor.

Smo skupina, kjer 4 vzgojitelji različnih pedagoških profilov in tudi gospodinja, skrbimo za učenje življenjskih veščin, vzgojo, osebnostno rast in izobraževanje otrok in mladostnikov. Trudimo se, da vsi skupaj z otroki in mladostniki ustvarjamo dobre pogoje za šolsko delo, učno pomoč, varno in vzpodbudno okolje, pri tem pa zasledujemo princip družinske vzgoje.

Posebnost naše skupine je, da otroci in mladostniki odhajajo v domače okolje na 14 dni z namenom, da z njimi preživljamo tudi kvalitetni čas med vikendi, ko  si lahko priredimo tudi različne športne aktivnosti, izlete in več zabave, za kar nam med tednom primanjkuje časa.

Delo v naši skupini je dinamično. Se pa vedno znova trudimo, da otroci in mladostniki ob prihodu v Mladinski dom začutijo, da so sprejeti v varno okolje, kjer se učijo občutka sprejetosti, ljubljenosti, željenosti, soočanja z izzivi okolja in soustvarjanja varnega okolja, da se lahko razvijajo skladno s svojo starostjo in se učijo nalog, ki so v njihovem obdobju zanje primerne.

 

 

 

Nikoli ne misli, da nisi dovolj.
Vedno imej glavo pokonci.
Tudi takrat, ko padeš na tla, naj bo tvoj pogled usmerjen proti nebu.
Nikoli ne dovoli temačnim mislim, da te povsem prevzamejo.
Bodi raje vir svetlobe.
To ne pomeni, da nikoli nisi slabe volje in da nikoli ne jočeš.
To pomeni, da čim hitreje izpustiš iz sebe vse, kar ni žarek ljubezni.
Nikoli ne pestuj slabih občutkov predolgo!
Pusti bolečini, da odplava stran.
Predvsem pa… Nikoli ne misli, da te nihče nima rad in da si sam. Nikoli.

(Ana Vehovar)

 

 

Kje se nahajamo