Zaključek lanskega leta smo si v stanovanjski skupini 4 pripravili malo drugače. Odločili smo se za pravo novoletno avanturo, in sicer ogled našega glavnega mesta, Ljubljane, v vsej svoji božično – novoletni veličini.

V zgodnjih jutranjih urah smo se mladostniki in vzgojitelji dobili na mariborski železniški postaji. Po dve in pol urni vožnji smo prispeli v megleno Ljubljano. Od železniške postaje do centra mesta smo se sprehodili po najbolj obljudeni Trubarjevi uličici ter obnovili vse »podatke« vezane na našo prestolnico. Pot nas je vodila mimo Dečka s piščaljo ob RTV Slovenija, mimo Študentskega doma na Ilirski ter Trubarjevi ulici do Zmajskega mostu. Na poti ob reki Ljubljanici smo občudovali mestno arhitekturo ter obnovljene mostove. Ogreli smo se ob vroči čokoladi v eni izmed najbolj znanih ljubljanskih slaščičarn ter se podvizali do Hiše Iluzij. Skoraj dve uri smo se zadržali v hiši polnih utvar, raziskovali ter odkrivali tamkajšnje resnice in neresnice ;). Ogledali smo si na novo postavljeno drsališče na Kongresnem trgu ter si privoščili domače, tradicionalno kosilo v Gostilni Sokol. Sledil je sprehod na Ljubljanski grad, katerega smo si ogledali in se navduševali nad prekrasnih pogledom na Kamniško – Savinjske Alpe.

Ob sestopu iz gradu, v poznih popoldanskih urah smo bili priča prižigu božično – novoletnih lučk, katere so Ljubljano naredile zares prekrasno. Ob lučkah smo si ogledali strogi center mesta ter se sprehodili ob številnih stojnicah. Kulinarično smo naš izlet zaključili v eni zmed najbolj obljudenih restavracij v stari Ljubljani ter si privoščili prav posebne palačinke.

Pozni uri je botroval tudi precejšen mraz, zato smo se zares hitro vrnili proti ljubljanski železniški postaji. Vožnjo z vlakom smo nekateri izkoristili za obujanje spominov, drugi pa za počitek. V poznih večernih urah smo se vrnili v dom, polni vtisov z našega izleta.

Vzgojitelji stanovanjske skupine 4