Skupina 9 otrok skupaj s tremi spremljevalci je del poletnih počitnic preživela v Dječjem domu Kaštel Lukšič, kjer so nam omogočili prijetno bivanje na morju.

Poleg vsakodnevnih dejavnosti na morju smo se vsakodnevno spopadali s nakupom in pripravo hrane, skupaj smo načrtovali dnevne izlete in planirali skupne izdatke.

Bili smo na celodnevnem izletu z ladjico na otoku Prvič, kjer smo si privoščili pizzo, ogledali smo si Trogir, Split in Šibenik. V Šibeniku smo doživeli koncert dalmatinske klape, se udeležili zabave ob krajevnem prazniku sosednje vasi, si ogledali Sokolarski center pri Šibeniku, kjer smo se seznanili z življenjem ptic ujed in jih doživeli.

Družili smo se z otroci Dječjega doma in z njimi navezali prijateljske stike.

Težave, ki so se pojavljale smo reševali sproti in tako preživeli prijeten del počitnic.

Cilj takšnih projektov je medsebojno spoznavanje, saj so bili v projekt vključeni otroci in mladostniki različnih stanovanjskih skupin, krepitev odnosov med njimi, učenje medsebojnega prilagajanja, učenje sodelovanja, učenje medsebojne komunikacije in strpnosti drug do drugega… Na ta način se naši otroci in mladostniki učijo socialnih veščin, kar jim omogoča ponovno in lažjo integracijo v širše družbeno okolje.

Bojana, Nataša, Kristjan