München je glavno mesto nemške zvezne države Bavarske in tretje največje nemško mesto.

Na doživljajsko pedagogiko v München se nas je iz stanovanjske skupine 4 sredi aprila odpravilo 7 mladostnikov, 4 vzgojitelji  in gospodinja. Vožnja do Münchna je s postanki trajala 6 ur.

Po prihodu smo si ogledali ogromno olimpijsko naselje, ki je nastalo prav zaradi Olimpijskih iger leta 1972. Ob vstopu smo se najprej povzpeli na stolp, ki v višino meri 291, 28 m – ti. Olympiaturm. Na višini 181 m je restavracija, ki se vrti in v malo manj kot eni uri naredi 1 obrat okrog svoje osi. Razgled iz stolpa sega daleč naokrog.

Naslednji ogled je bil še bolj barvit in doživet. V Olimpijski vasi se nahaja tudi Sealife, katerega so naredil pred desetimi leti. Münchenski SeaLife obsega 33 bazenov, z več kot 4000 živali iz rek, jezer, morij in oceanov. Videli smo močvirsko želvo, morskega psa, morske konjičke, hobotnice, ipd. Pot nas je nato vodila do BMW muzeja. BMW industrija poteka v Münchnu že dobrih 100 let. V muzeju smo si ogledalo zgodovino izdelave teh avtomobilov ter njihov razvoj, v BMW svetu pa trenutno najaktualnejše modele te znamke.

Drugi dan smo se z S banom odpravili v sam strogi center. Največ časa smo ostali v tehniškem muzeju – Deutsches museum, kateri nas je navdušil.  Zaradi nazornega prikaza tehnike, ki celotno delovanje še plastično prikaže, je tehnični muzej ena boljših znamenitosti za radovedneže različnih starosti.

Tretji dan smo se s kombijema odpeljali do bližnjega koncentracijskega taborišča Dachau, ki je na vse naredil močan vtis. Naša naslednja točka je bila Allianz Arena, dom nogometašev Bayerna. Po vseh ogledih in kosilu se odpravimo proti domu s postankom v znamenitem Schladmingu, kjer smo si privoščili zelo poseben sladoled, ki je dal pikico na i našemu druženju.